Til innholdet

Meny

Boligprisutviklingen Q4 2021 - Horten og Holmestrand

Eiendom Norge har nylig presentert boligprisstatistikk for fjerde kvartal 2021, som viser en generell oppgang i boligprisene på 5,2% i Norge.

- 2021 ble nok et år med mange rekorder i boligmarkedet. Antall omsetninger, prisrekorder og et meget sterkt marked for fritidsboliger ble fasit i vårt andre “Covid-19 år”.

Forhåpentligvis vil prisveksten normaliseres med en svakt økende rente, økte bokostnader og mer og mer “åpning” av samfunnet igjen. 2022 blir et svært spennende år med mye nytt og vi gleder oss til å levere gode kundeopplevelser i et godt marked, sier Ola Amundsen, leder i EiendomsMegler 1 BV. 

 

Den lokale prisutviklingen i Horten og Holmestrand

Horten har hatt en prisutvikling på -0,5 % det siste kvartalet, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på 1,2 %. De siste fire kvartalene har Horten hatt en prisutvikling på 12,7 %, mens i samme periode i 2020 var på 9,0 %. 

Holmestrand har hatt en prisutvikling på 0,2 % det siste kvartalet, sammenlignet med samme periode i 2020, hvor den var den på 0,1 %. De siste fire kvartalene har Holmestrand hatt en prisutvikling på 10,1 %, mens i samme periode i 2020 var på 5,5 %.  

Fjerde kvartal 2021 ble det solgt 122 boliger i Horten med gjennomsnitt på 16 dager. I Holmestrand ble det solgt 119 boliger fjerde kvartal 2021, med gjennomsnitt på 32 dager. 

EM1 Meretheandreassen Portrett 2016 WH

- Det er fortsatt høy etterspørsel etter boliger i Horten og Holmestrand. Etter en veldig høy prisvekst er det ikke unaturlig at fjerde kvartal viser en utflating, samtidig som omsetningstiden er ekstremt lav for Horten sin del. Det er lite boliger til salgs i begge byer, men ekstremt lite i Horten. Det blir spennende å følge markedet videre i 2022, sier Merethe Lunden Andreassen, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Horten og Holmestrand.

Tallene fra boligprisstatistikken er utarbeidet av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS. Disse regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner. Les mer på www.eiendomnorge.no.